A korrupció megítélése a rendészeti pályára készülő hallgatók körében - Mészáros, Gábor (Magyar Rendészet, 2016)
A tanulmány napjaink egyik kiemelten fontos témájával, a korrupcióval, annak megítélésével foglalkozik. Kutatásom során a rendőrök körében a közelmúltban elvégzett korrupciós vizsgálatot ismételtem meg a rendőri pályára készülő hallgatók körében. Megvizsgáltam, hogy a hallgatók mely szakmákat gondolják a leginkább korrupcióval érintettnek, milyen a személyes tapasztalatuk, mi befolyásolja leginkább a véleményüket, valamint, hogy mit gondolnak, melyek a társadalomra leginkább veszélyes korrupciós cselekmények és milyen tényezők játszanak szerepet ezek elterjedésében.