Egyéves az új rendvédelmi életpályamodell I.: Az életpályamodell előkészítése - Pécsi, Kornél (Magyar Rendészet, 2016)
2015. július 1-jén a magyar közszolgálat egy jelentős szegmenségben, a rendvédelem területén bevezetésre került az új életpályamodell. E kétrészes cikk I. része megkísérli bemutatni a kidolgozást végrehajtó szervezetek 2010 óta zajló munkáját, az általuk felvázolt koncepciókat, azaz az életpálya szakmai megalapozását és kidolgozását, továbbá a szakmai érdekképviseleteknek a stratégiai dokumentumokkal kapcsolatos reakcióit.