A muszlim vallású elítéltek társadalmi reintegrálása a magyar büntetésvégrehajtásban - Tóth, Miklós (Magyar Rendészet, 2017)
Az írásomban nagy vonalakban kifejtem az iszlám vallás alapjait, értékrendszerét, kultúráját. Ebből kiindulva azt a kérdést tárgyalom, hogyan integráljuk a hithű muszlim embereket először egy magyar környezetű börtönpopulációba, mielőtt bármilyen fajta reintegrálásról kezdünk el beszélni. Majd áttekintem, mindez hogyan történhet a büntetés-végrehajtás irányítása, felügyelete alatt, és kifejtek egy lehetséges megoldást, amelyet muszlim vallási részlegnek nevezek. E részleg lényege, hogy a muszlim fogvatartottak egy közösségben élhessenek és gyakorolhassák vallásukat.