CCTV-rendszerek interoperabilitás és információbiztonsági megközelítésben - Som, Zoltán (Magyar Rendészet, 2017)
A modern közigazgatás napjainkban elképzelhetetlen információs rendszerek nélkül. Rávilágítok a jelenleg elterjedt, szigetszerű megoldások hogyan akadályozzák a közigazgatás modernizálását és hatékonyságát. Egy speciális területet vizsgálva a zártláncú videomegfigyelő (CCTV) bevezetési és alkalmazási tapasztalatait ismertetem. Alkalmazásuk számos szabályozási és jogi kérdést vet fel, technikai megoldások és megvalósítás kapcsán egyaránt. Milyen biztosítékok építhetők a rendszerbe az eredetileg kitűzött célok és szabályok sérülése nélkül? Nemzetközi példák segítségével rávilágítok a különbségekre, ajánlásokat fogalmazok meg egy akciótervhez.