Egyéves az új rendvédelmi életpályamodell (II. rész) Az életpályamodell bevezetése - Pécsi, Kornél (Magyar Rendészet, 2017)
E kétrészes tanulmány első részében (Magyar Rendészet, 16. évfolyam, 2016/6.) áttekintettük a 2015 júliusában bevezetett új rendvédelmi életpályamodell koncepcionális előkészítésének állomásait. A második rész bemutatja a szolgálati törvény és a végrehajtására született jogszabályok újdonságait, így részletes képet kaphatunk arról, hogyan valósult meg a gyakorlatban a hivatásos állomány számára kiszámítható és tervezhető életpályát biztosító karriermodell.