Tisztjelölt hallgatók a kriminalisztikai megismerés startkövénél (Egy szimulált baleset tanulságai) - Angyal, Miklós; Bezsenyi, Tamás; Bói, László; Farkasné Halász, Henrietta; Girhiny, Kornél; Nyitrai, Endre; Tirts, Tibor (Magyar Rendészet, 2017)
Az elsőéves tisztjelölt hallgatók körében végzett empirikus kutatás alapján kívánjuk bemutatni, hogy milyen problémákkal terhelt az emberi észlelés a korábbi kutatásokkal való összevetésben. A kísérlet tanulságai, valamint az elméleti megközelítés segítségével arra keressük a választ, hogy mi határozza meg az emlékezés gyakori hibáit, milyen különbségek fedezhetőek fel a kísérleti alanyok észlelésében.