Természetjog és büntetőjog: Gustav Radbruch munkássága - Tóth, Nikolett Ágnes (Magyar Rendészet, 2017)
A felvilágosodás valamennyi kiemelkedő képviselője az emberi szabadság, méltóság, egyenlőség, az igazságosság, a törvényesség és a jogbiztonság megteremtését tűzte célul, amelyek időközönként szembekerültek egymással. A konfliktus feloldásának egyik módját jelenti a radbruchi-formula, amely egy középutat jelent a jogpozitivizmus és a természetjog között.