Migráció és emberkereskedelem válság idején – A szíriai konfliktus és a kiszolgáltatottság kapcsolatának dinamikája - Szuhai, Ilona (Magyar Rendészet, 2017)
Az egyén migrációs döntését befolyásoló tényezők többsége a jó kormányzás hiányára, vagyis a gyenge, vagy a nem funkcionáló államokra vezethető vissza. A tanulmány a szíriai válság példáján keresztül azt a problémát veti fel, hogy a válsághelyzetben megvalósuló emberkereskedelemmel kapcsolatban hiányzik az összehangolt nemzetközi fellépés.