Teljesítményértékelés és hatékonyságmérés a rendőrségen. Kérdőíves kutatás az egyéni teljesítményértékelésről - Vári, Vince (Magyar Rendészet, 2017)
Kérdőíves kutatásomat a rendőrség hivatásos állományú tagjainak körében végeztem el. Ennek során a szervezeti, de főleg az egyéni teljesítményértékelést érintő hipotéziseimre kerestem igazolást. A vizsgálat eredményei többek között arra világítottak rá, hogy a teljesítményértékelési rendszer erősen elfogult, szubjektív elemekkel terhes, és szorosan tapad a szervezeti pozíciókhoz. Az egyéni teljesítményértékelés az erős szervezeti behatása miatt nem tud reális képet nyújtani az egyedi dolgozói teljesítményekről, így alkalmatlan arra is, hogy – eredeti rendeltetésének eleget téve – ösztönző eszközként szolgáljon a teljesítmény fokozására, ezáltal az életpályamodell egyéni szintű fejlesztő motorjává váljon.