Rendőri feladatokat ellátó szervek Spanyolországban - Nagy, Nikolett (Magyar Rendészet, 2017)
A tanulmányban a spanyol rendészetet kívánom bemutatni. Elsőként az ország földrajzi jellemzőit írom le, ezt követően a spanyol rendészet kettős felfogását vázolom. Ezután a nemzeti rendőrség jellemzését, törvényi szabályozását, felépítését és különleges egységeit mutatom be, végül pedig egy rövid áttekintést adok a nemzeti rendőrség egészéről.