Kiberbűnözés elleni képzésfejlesztés - Simon, Béla (Magyar Rendészet, 2018)
Jelen cikk célja annak áttekintése, hogy a jelenlegi képzési, oktatási rendszerben mikor és milyen jellegű állami teendők jelentkeznek. Az áttekintést követően a rendőri/rendészeti felsőoktatás lehetséges, illetve tervezett fejlesztési irányainak vázlata következik. A vizsgálat módja a jogszabályi keretek, a megrendelői igények összevetése által a legoptimálisabb fejlesztési irányok bemutatása. A cikk megállapításai szerint a jelenlegi képzésfejlesztések hatására jelentős előnyhöz fog jutni a rendészeti szervek személyi állománya.