A kiberbűnözés aktuális trendjei - Simon, Béla (Magyar Rendészet, 2018)
Az előadás és a kapcsolódó cikk tárgya A kiberbűnözés elleni fellépés egyes kérdései a rendészeti szerveknél címmel indult kutatás egy szeletét mutatja be. Szükséges a bűncselekmények és a bűnüldözés jelenlegi helyzetének feltárása és a legjobb nemzetközi gyakorlatok felkutatása. Cél a magyar rendészeti szervek számára olyan javaslatok kialakítása, amelyek a belföldi és a nemzetközi együttműködés, az oktatás, a kutatás-fejlesztés, a jogalkotás, és a jogalkalmazás hatékonyságnövekedését eredményezhetik. A teljes vizsgálatból az előadás célja a kutatási részeredmények ismertetése.