A rendőr noir nyomában — Kondor Vilmos ábrázolásai - Nagy, Ivett (Magyar Rendészet, 2018)
Kondor Vilmos regénye, a Budapest noir hiteles képet fest az 1930-as évek budapesti társadalmáról, a bűnözésről, a rendőrség működéséről, a sajtó, az újságírók és a rendőrség kapcsolatáról, ami teljesen – s úgy tűnik jobban – működött, mint napjainkban. Kitérek azokra a művekre, amelyek hitelességükkel is inspirálták Kondort. Plasztikusan jelenik meg a korabeli sajtó-rendőrség kapcsolat, amelyről elmondható, hogy nem volt ellenséges.