A rendőri életpályamodell és a rendőri felsőoktatás összehangoltsága - Vári, Vince (Magyar Rendészet, 2018)
A rendőri életpályamodell a közszolgálati és azon belül is a rendvédelmi életpálya részeként jött létre, azzal a megkérdőjelezhetetlen küldetéssel, hogy stratégiai szemléletet hordozva hosszú távon biztosítsa a rendőrség humánerőforrásának kiszámítható rendszerét. Az életpálya szerves része az előmeneteli rendszer, amelyben kiemelkedő fontossággal bír a felsőoktatás szerepe. Tanulmányomban bemutatom a rendőri életpálya kialakulásának elméleti hátterét, a jogi szabályozás időszerűségét és indokoltságát. Külön foglalkozom a teljesítménymenedzsment jelentőségével, majd az életpálya és a felsőoktatás konvergenciájának hangsúlyos elemeit tekintem át.