A Jó állam – jó rendészet speciális jelentés kiindulási alapjai - Sallai, János; Tihanyi, Miklós; Vári, Vince; Mátyás, Szabolcs (Magyar Rendészet, 2018)
A tanulmány a Jó Állam – Jó Rendészet kutatás keretében végzett többéves kutatómunka harmadik fázisát mutatja be. A szerzők igyekeznek a jelenlegi teljesítményértékelési rendszertől egy a szerkezetében más szemléletű és más indikátorokat tartalmazó rendszert bemutatni. Nyilvánvaló azonban a szerzők előtt is, hogy rendkívül nehéz a rendőri munka minőségének és hatékonyságának az értékelése különféle indikátorok segítségével, és nem lehetséges vegytiszta képletet alkotni a rendőrség munkájának a minőségéről.