Német nagyvárosok bűnügyi helyzete - Fórizs, Sándor (Magyar Rendészet, 2018)
A publikáció három német nagyváros Berlin, Hamburg és München bűnügyi helyzetét mutatja be a 2016. évi hivatalos rendőrségi bűnügyi statisztikák alapján. A szerző külön elemzi a külföldiekre vonatkozó adatokat és a menekültekkel kapcsolatos információkat, feldolgozza a külföldiek által elkövetett tipikus cselekményeket. A cikk egyik fejezete tartalmazza a tizenhat német tartomány legfontosabb vonatkozó adatait.