A műszeres vallomás-ellenőrzés hazai gyakorlata egy empirikus kutatás tükrében - Budaházi, Árpád (Magyar Rendészet, 2018)
A műszeres vallomás-ellenőrzést bár ritkán alkalmazzák, ennek ellenére helye és szerepe van a büntetőeljárásban. A tanulmány alapját a 100 nyomozó és vizsgáló körében végzett kérdőívalapú empirikus kutatás képezi, amely arra keresi a választ, hogy a nyomozó hatósági munkában milyen tapasztalatok vannak az eljárási cselekménnyel kapcsolatban. Szintén kérdéses, hogy mi lehet az oka más műszerek ritkább alkalmazásának.