A társadalmi visszaillesztés problémái - Pistyúr, Anett (Magyar Rendészet, 2018)
A tanulmány a társadalmi visszaillesztésre fektet hangsúlyt, amely több tényezőből áll: egyrészt a civil szféra, a szervezetek bevonásáról, az ő munkásságukról, másrészt a társadalom előítéletességéről, amely negatív tényezőként jelenik meg. A szabadulást követően nemcsak a volt fogvatartottakat kell felkészíteni a társadalmi életre, hanem annak családját, lakókörnyezetét is. A lakosság negatív attitűdjei részben a visszaillesztés eredménytelenségéhez vezetnek. A folyamatban a média szerepe is nagy: a nem objektív diskurzus félelmet és ellenszenvet kelthet hazánk polgárai körében. Ezt a folyamatot lehet semlegesíteni, de eredményességét csak hosszú távon lehet mérni. De vajon mit szólnak ehhez társadalmunk tagjai? Van-e erre befogadási kapacitásuk, és szeretnék-e a pozitív előremozdulást?